Correspondances #1

Laatste exemplaren
€ 45,00 Gratis verzending (Benelux)
uitverkocht
Look inside
Beschrijving
Details

Intrigerend overzicht van de tekenkunst van Ronny Delrue

Drawing is thinking, thinking is moving. Met die woorden kan het gelaagde werk van de Belgische kunstenaar Ronny Delrue (1957) worden samengevat. De tekening ligt al jarenlang aan de basis van zijn oeuvre. Enerzijds is ze een autonoom kunstwerk, anderzijds is ze als concept ook de directe kristallisatie van een vluchtige gedachtegang, die telkens weer de poorten opent naar nieuw werk. De tekening is dus niet alleen het resultaat maar tevens de motor van de creativiteit van de kunstenaar, die niet enkel met potlood en papier ‘tekent’, maar ook met foto’s, keramiek en andere materialen.

Tekenen is voor Delrue het scheppen van een mentaal beeld. De genese van het beeld én de onmiddellijke betekenis ervan zitten voor hem vervat in de lijnen van de tekening zelf. Daarom bieden zijn tekeningen een intieme inkijk in het hoofd van de kunstenaar, die vanuit zijn eigen realiteit – vormgegeven door herinneringen, emoties, opvattingen – de wereld een klein beetje herschept.

Voor dit boek selecteerde Philippe Van Cauteren (directeur S.M.A.K., Gent) een reeks belangrijke tekeningen uit het uitgebreide corpus van Delrue. Drie verschillende auteurs gingen met die selectie aan de slag en laten hun hoogstpersoonlijke licht schijnen over het belang van de tekening in Delrues oeuvre.

  • 29 x 23 cm
  • 304 bladzijden
  • Softcover met flappen
  • Quadrichromie
  • Tweetalige editie Nederlands-Frans
  • ISBN 978 94 6388 706 9

Gerelateerde boeken