De ziel van Parijs – Bijzondere plekken, mensen en geschiedenissen (softcover)

€ 29,50 Gratis verzending (Benelux)
Look inside
Beschrijving
Details

De lichtstad gezien door de ogen van bijzondere personages die de ziel van Parijs vorm gaven

“Geen betere lectuur voor in je luie zetel of je hotelkamer, dromend van de volgende dag in het eeuwige Parijs. En dan die adressen opzoeken, de verhalen zinderend door je hoofd. Paris s’éveille!”

— Johan Op de Beeck

“De weelde van weetjes en eruditie maken het Parijs van Dirk Velghe magisch. Zelfs de tragiek lijkt er lichter. Wie nog niet van Parijs houdt, valt ervoor na het lezen van dit boek. ‘Ich bin ein Pariser’, zou Kennedy gezegd hebben.”

— Herman Van Rompuy

“Met dit boek blijft Dirk Velghe ver weg van de betreden paden. Zijn verhalen houden niet op, de anekdotes, details, geschiedenislessen en menselijke histories lijken onuitputtelijk.”

— De Tijd, 9 oktober 2021

"Velghe toont Parijs als een wervelend, immer onrustig organisme waar zovele wonderlijke levens de geschiedenis kleurden, met verf, met bloed én met inkt."

— De Morgen, 27 november 2021

“Met De ziel van Parijs heeft Dirk Velghe een boek geschreven waarvan het lezen bijna even leuk is als naar Parijs gaan.”

Radio 1, Interne keuken, 27 november 2021


“Lenin en Joyce zijn maar twee historische vedetten die Velghe in zijn boek verzamelt. Hij is oprecht gepassioneerd door Parijs, dat voel je.”

— Standaard der Letteren, 4 december 2021


“Een erudiet, zwierig geschreven en onderhoudend boek.”

— Standaard der Letteren, 11 december 2021


“Gezocht en gevonden: de ziel van Parijs. Om die te vinden liet Velghe coryfeeën als de Eiffeltoren links liggen en week hij af van platgetreden paden.”

— Het Laatste Nieuws, 8 januari 2022

In dit boek overtreft de werkelijkheid altijd de fictie, de waarheid altijd de mythe. Maak je op voor een persoonlijke ontmoeting met inquisiteurs en filles à la cuisse légère, impressionisten en kunstdieven, oplichters en bankiers, gifmengsters en chirurgijnen, collaborateurs en résistants, kubisten en anarchisten, schildersmodellen en conservatrices, terroristen en duellisten, hugenoten en katholieken, misdadigers en beulen. In hoogst intrigerende en vaak vergeten geschiedenissen zoals ‘De zaak-Chanel-Wertheimer’, ‘De gele trui van Lenin’ en ‘De verkoop van de Eiffeltoren’ komen honderden Parijse zielen weer tot leven achter de gevels, in passages of stegen, op pleinen en langs de avenues en de boulevards van de lichtstad.

In De ziel van Parijs proeft de lezer de eigenzinnige oogst van iemand die, na vele seizoenen in zijn lievelingsstad, nog steeds verrukt is door haar vruchten. Dirk Velghe vertelt feiten en verhalen over bijzondere mensen en gebeurtenissen die Parijs inkleurden, soms met verf, soms met bloed. Geschiedenissen zoals alleen een echte Parijzenaar ze kan vertellen. Luchtig maar altijd diep onderbouwd geeft Velghe een geheel nieuwe twist aan de geschiedenis van Parijs. Zijn no-nonsense proza en narratieve flair staan garant voor meeslepende lectuur.

Dirk Velghe is voormalig oprichter-CEO van Vacature en later van Mediafin, het uitgeefbedrijf van de kranten De Tijd en L’Echo, waar hij vandaag de raad van bestuur voorzit. Hij maakte meer dan twintig jaar deel uit van het groepscomité van DPG Media, waar hij in 1987 zijn medialoopbaan startte. Naast een passie voor media koestert Dirk Velghe er een voor Parijs. Al meer dan dertig jaar houdt de lichtstad hem prettig wakker.

  • 24 x 16 cm
  • 560 pagina's
  • Softcover met flappen
  • Nederlandstalige editie
  • Zwart-wit
  • ISBN 978 94 6466 638 0

Andere edities

De ziel van Parijs – Bijzondere plekken, mensen en geschiedenissen (softcover)
€ 29,50

Gerelateerde boeken