De verliefde camera

€ 29,50 Gratis verzending (Benelux)
uitverkocht
Beschrijving
Details

Belangrijkste retrospectieve overzicht ooit van de Nederlandse straatfotograaf Ed van der Elsken


"Van der Elsken bedreef de liefde met de wereld, beminde het leven via zijn camera, zoals hij zelf al suggereerde in de titels van zijn fotoboek Eye Love You en zijn film De verliefde camera ."
Colin van Heezik


Ed van der Elsken (1925–1990) was een vernieuwende, eigenzinnige straatfotograaf en maker van documentaire films. Hij is een van de belangrijkste Nederlandse fotografen van de twintigste eeuw en ging in steden als Parijs, Amsterdam, Hongkong en Tokio op zoek naar zelfbewuste mensen, mooie meisjes en tegendraadse jeugd. Zijn foto’s zijn sterk van vorm, geworteld in hun tijd en tegelijk tijdloos. Van der Elskens doorbraak kwam er in 1956 met de publicatie Een liefdesgeschiedenis in Saint-Germain-des-Prés. Die fotoroman werd gevolgd door meer dan twintig boeken, waaronder Jazz (1959), Sweet Life (1966) en De ontdekking van Japan (1988).

Dit overzicht is een unieke verzameling van de mooiste werken uit zijn fotografisch oeuvre, zowel in zwart-wit als in kleur, die inmiddels tot de meest iconische beelden uit de Nederlandse fotogeschiedenis behoren.

Met essays van Hripsimé Visser, David Campany, Colin van Heezik en Susan Aasman over het leven en werk van deze bijzondere en invloedrijke fotograaf.

  • 30 x 24 cm
  • 288 bladzijden
  • Softcover
  • Quadrichromie
  • Nederlandstalige editie
  • ISBN 978 94 9208 186 5


Gerelateerde boeken