Coach voor het leven

€ 22,50 Gratis verzending (Benelux)
uitverkocht
Beschrijving
Details

De man achter Sven Nys, Marc Herremans en andere topatleten: coach Paul Van Den Bosch

“Ik wilde naast de positieve ervaringen ook – en misschien vooral – de onzekerheid, de kwetsbaarheid en de eenzaamheid van een coach laten zien. Ik wilde mezelf tonen, de mens achter de coach. Ik wilde echt mijn ‘coachtestament’ schrijven.”

– Paul Van Den Bosch


Nu zijn poulain Sven Nys afscheid neemt, gaat ook de carrière van zijn coach Paul Van Den Bosch de laatste rechte lijn in. Een passend moment om terug te blikken op meer dan 25 razend interessante jaren aan de zijde van de meest uiteenlopende topatleten.

In dit boek praat Van Den Bosch uiteraard over zijn samenwerking met onder anderen Eric Geboers, Georges Jobé, Marc Herremans, Sven Nys, Luc Van Lierde, Kenny Belaey, Tim Wellens en André Greipel, maar het boek is geen chronologische weerslag van behaalde successen of geleden nederlagen.

Coach voor het leven is het ‘coachtestament’ van een pionier, een opvoeder, een mentor, een man met een mening. Van Den Bosch wisselt zijn uitgesproken visie op coaching af met anekdotes en introspectie, inclusief de onzekerheid en eenzaamheid die de man in de schaduw soms ervaart. Zoals hij zelf altijd de mens achter zijn atleten ziet, toont hij deze keer de mens achter de coach.

Dit boek is het resultaat van een nauwe samenwerking tussen Paul Van Den Bosch en Thijs Delrue, auteur van onder meer Sven Nys, kannibaal van het veld.

Op Canvas werd in 2016 de tweedelige televisiedocumentaire over Sven Nys uitgezonden, waarin Paul Van Den Bosch een hoofdrol speelt.

  • 22,5 x 15,5 cm
  • 192 bladzijden
  • Softcover
  • Quadrichromie
  • Nederlandstalige editie
  • ISBN 978 94 9208 161 2


Gerelateerde boeken