Birth Day

€ 29,95 Gratis verzending (Benelux)
uitverkocht
Beschrijving
Details

Lieve Blancquaerts bestseller eindelijk opnieuw verkrijgbaar
in een herwerkte versie


“We worden allemaal op dezelfde manier geboren, maar alles verandert
op het moment dat we onze eerste adem uitblazen. De manier waarop een kind ter wereld komt, is een spiegel van de maatschappij, en de plek waar onze wieg staat, bepaalt onze toekomst. Dat fascineert mij, en daarom ben ik de wereld rondgetrokken om te zien hoe moeders en vaders hun kinderen verwelkomen. Van Israël tot Siberië en van Sjanghai tot Rio de Janeiro.”

— Lieve Blancquaert


Gedurende twee jaar trok fotografe en journaliste Lieve Blancquaert voor haar project Birth Day de wereld rond om die bijzondere eerste momenten van het leven vast te leggen. Ze ontmoette ouders, grootouders, vroedvrouwen, medisch personeel en tal van andere mensen die zich inzetten voor moeders en hun kinderen. Nu, een paar jaar later, herschreef ze haar ervaringen vanuit een originele, persoonlijke invalshoek.

Voor deze herwerking van haar bestseller, waarin zo’n 35 nooit eerder gepubliceerde foto’s werden opgenomen, ging Lieve Blancquaert opnieuw door alle ontroerende en onthutsende getuigenissen en maakte ze een eigenzinnige beeldselectie, die de essentie van ‘geboren worden’ probeert te vatten.

385.601 keer per dag begint ergens op aarde een nieuw leven en een nieuw verhaal. Daarvan vormt Birth Day een meeslepend beeldverslag dat tegelijk vertedert én confronteert. Want nog te veel vrouwen lijden wereldwijd onder de gevolgen van een zwangerschap en van leven geven.

  • 23 x 26,5 cm
  • 208 bladzijden
  • Hardcover
  • Quadrichromie
  • Nederlandse editie
  • ISBN 978 94 9208 193 3


Gerelateerde boeken