As it may be

€ 57,50 € 39,50 Gratis verzending (Benelux)
Look inside
Beschrijving
Details

Het langverwachte nieuwe boek van Magnum-fotografe Bieke Depoorter

Sinds het begin van de Arabische lente in 2011 reist Magnum-fotografe Bieke Depoorter (1986) geregeld door Egypte. In tijden van onrust en achterdocht probeert ze het vertrouwen te winnen en gaat ze ook hier elke dag telkens weer op zoek naar een plaats om te overnachten. Vrouwen, hun mannen en kinderen delen hun dagelijkse leven, eten en zelfs hun bed met haar. Die wederzijdse uitwisseling is voor Depoorter van groot belang. Terwijl ze voortdurend op zoek blijft gaan naar verbinding, wordt ze zich steeds bewuster van haar eigen perspectief en positie als buitenstaander, zowel cultureel als in haar rol als fotografe.

In 2017 besluit ze terug te gaan naar Egypte met de eerste versie van haar boek. Ze gaat in dialoog over de beelden en geeft ook anderen een stem in haar werk: Egyptenaren mogen rechtstreeks op haar foto’s reageren door erop te schrijven. Zo ontstaat een fascinerende, meerstemmige conversatie tussen mensen die anders misschien nooit met elkaar in gesprek zouden gaan. Die nieuwe laag breekt onze westerse blik open en doorprikt het vacuüm waarin de beelden zich schijnbaar afspelen.

Dit langverwachte derde boek van Depoorter is een exacte reproductie van het boek waarmee ze naar Egypte trok. De Nederlandse vertalingen van alle Arabische commentaren zijn te vinden in het bijbehorende cahier.

Met deze reeks won Bieke Depoorter de Prix Levallois voor fotografie. Haar werk was van 21 oktober 2017 tot 14 januari 2018 te zien in het Fotomuseum van Den Haag.

  • 28 x 26,5 cm
  • 64 bladzijden (fotoboek) + 68 bladzijden (tekstcahier)
  • Hardcover met Japanse binding en ingevoegd tekstcahier
  • Quadrichromie
  • Tweetalige editie Nederlands-Arabisch
  • ISBN 978 94 9267 717 4

Gerelateerde boeken