Armen Eloyan

€ 45,00 Gratis verzending (Benelux)
Look inside
Beschrijving
Details

Het dystopische universum van kunstenaar Armen Eloyan

“De schilderijen van Armen Eloyan zien er op het eerste gezicht vertrouwd uit. We herkennen oude bekenden als Pinoccio, Mickey en Minnie Mouse, Sponge Bob, Bugs Bunny, Donald Duck, Krazy Kat, Pluto en Goofy – een antropomorfe club van voornamelijk Amerikaanse strip- en cartoonpersonages. Het zijn figuren uit de kindertijd, maar wat een vreemde kindertijd!”

Anne Bonnin


De expressieve schilderijen van de Armeense kunstenaar Armen Eloyan (1966) zijn even schattig en verleidelijk als afstotend. Volgens Eloyan is een goed schilderij zoals een goede grap: de stukjes moeten in elkaar passen.

Armen Eloyan staat bekend om zijn oneerbiedige schilderijen van antropomorfe dieren en figuren, donkere existentiële werken op groot formaat en met een absurd verhaal. Hoewel Eloyan zichzelf geen schrijver noemt, vertellen zijn schilderijen sardonische en soms erotische verhalen. Ze zijn deels geïnspireerd door cartoons en streetart, maar ook door de Europese meesters. Zijn kleurrijke werken, met dik opgebrachte verflagen binnen zwarte contouren, combineren zwarte humor en een verzengende existentiële visie op een dystopische wereld.

Met tekstbijdragen van curator Anne Bonnin en Laurence Gateau (directrice Frac des Pays de la Loire).

In samenwerking met Tim Van Laere Gallery.

  • 24 x 17 cm
  • 208 bladzijden
  • Softcover met flappen
  • Quadrichromie
  • Tweetalige editie Engels-Frans
  • ISBN 978 94 9267 789 1

Gerelateerde boeken