America in Black and White – Selected Photographs of John G. Zimmerman

€ 39,50 Gratis verzending (Benelux)
Beschrijving
Details

Herontdekking van het verbluffende werk van de Amerikaanse topfotograaf John G. Zimmerman

Dit boek onthult het uitzonderlijke werk van John G. Zimmerman (1927-2002), een waar icoon van de Amerikaanse fotografie. Zijn omvangrijke oeuvre geeft een uniek beeld van het Amerikaanse leven in de tweede helft van de twintigste eeuw. Deze publicatie presenteert een selectie van zwart-witfoto’s, genomen tussen 1950 en 1978, die rauw en ongekuist het visuele vernuft van Zimmerman aantonen.

Zimmerman was bijzonder veelzijdig. Zijn beelden behandelen een grote verscheidenheid aan onderwerpen, van sport over mode, beeldende kunst en architectuur tot politiek en het Zuiden van Jim Crow in de jaren 1950. Van het ontwerpen van grappige advertenties tot het brengen van exclusieve verhalen voor mainstream magazines zoals Life, Time, Sports Illustrated en Paris Match, van het fotograferen van de Beatles tot het vastleggen van de desastreuze brand bij General Motors: Zimmerman kon en deed het allemaal, en verlegde zo de grenzen van het fotografische medium. In zijn eindeloze zoektocht naar een nieuwe beeldtaal en de essentie van beweging ontwierp hij zelf wat hij nodig had om het ogenschijnlijk onmogelijke mogelijk te maken.

John G. Zimmerman was een verfijnde chroniqueur, die alle lagen van de maatschappij wilde afbeelden maar die bovenal wilde zien, meer wilde zien, alles wilde zien.

Het boek bij de tentoonstelling op diverse locaties in Geraardsbergen (o.a. Abtenhuis) van 14 oktober 2016 tot januari 2017.

Met tekstbijdragen door Daniel Peña, Francis Hodgson, Oliver Kohns en Arne De Winde.

In samenwerking met het John G. Zimmerman Archive (VS), PXL-MAD (Hasselt), KU Leuven, LUCA – School of Arts en de Université du Luxembourg.

  • 27 x 29 cm
  • 180 bladzijden
  • Hardcover met stofwikkel
  • Engelstalige editie
  • ISBN 978 94 9208 176 6


Gerelateerde boeken