Blue, See Mount Song Los Domadores

€ 39,50 Gratis verzending (Benelux)
uitverkocht
Beschrijving
Details

Integer debuut van fotograaf Titus Simoens

Sinds 2011 werkt Titus Simoens aan een reeks over leerlingen die onder een streng schoolregime leven. Zo zien we in Blue, see de jongens van de Oostendse zeevaartschool IBIS. In de fotoserie Mount Song toont Simoens de leerlingen van een Chinese kungfuschool. Het laatste deel, Los Domadores, speelt zich af in een boksschool in Cuba.

In deze schoollevens schept een doorgedreven discipline orde in de dagen en worden de jaren besteed aan de bijzondere opleiding waarmee men de leerlingen toekomstperspectieven probeert te bieden. Simoens toont de kleine momenten van vertwijfeling, kameraadschap, eenzaamheid en plezier waarin deze jongeren voor even aan de loden gehoorzaamheid ontsnappen.

In dit boek worden naast Simoens’ foto’s ook honderden kiekjes getoond die de leerlingen zelf schoten met wegwerpcamera’s die hij hen ter beschikking stelde.

Titus Simoens (1985) won in 2012 de Nikon Young Promising Award. Zijn werk verschijnt in tal van Belgische en internationale media en wordt geëxposeerd in diverse musea. In 2014 won hij de Monography series award van Nikon en Bozar, waarbij hij een solotentoonstelling kreeg in het Paleis van Schone Kunsten in Brussel. Dat jaar was hij ook te zien in een aflevering van De Canvasconnectie op Canvas.

Boek bij de tentoonstelling in het Caermersklooster in Gent, van 19 februari tot en met 29 maart 2015.

  • 32 x 24 cm
  • 112 bladzijden
  • Softcover
  • Quadrichromie
  • Tweetalige editie Engels-Nederlands
  • ISBN 978 94 9208 132 2


Gerelateerde boeken