STAL – Vernacular Animal Sheds

€ 55,00 Gratis verzending (Benelux)
Look inside
Beschrijving
Details

Levenswerk van fotograaf Servaas Van Belle: het vastleggen van typische stalletjes en schuurtjes in het landschap

“Een ongeziene ode aan deze anonieme, vaak onbedoelde sculpturen op een sokkel van nat gras in een veld vol wierook.”

— Stephan Vanfleteren


Voor dit bijzondere boek ging fotograaf Servaas Van Belle in alle uithoeken van België op zoek naar de meest tot de verbeelding sprekende stalletjes, om ze daarna consequent onder dezelfde ideale lichtomstandigheden te fotograferen. En ideaal betekent voor Van Belle: in dichte mist.

Schuilplaatsen voor vee in weiden en velden zijn in die mate een evidentie in onze omgeving en cultuur dat ze zelden worden opgemerkt. Nochtans staan er in het Belgische landschap architecturale pareltjes. Deze stallen en barakken zijn een groepswerk van man en natuur, en kunnen ontroerend mooi zijn. Talrijke vormen en formaten, opgetrokken uit diverse (afbraak)materialen en met een uiteenlopend kleurenpalet, sieren het landschap. Met de tand des tijds duidelijk zichtbaar ademen ze verhalen uit, die Servaas Van Belle als geen ander weet te capteren.

Met een uitgebreide inleiding door Stephan Vanfleteren.

Publicatie naar aanleiding van de tentoonstelling van Servaas Van Belle in het kader van 'Foto Knokke-Heist' in Cultuurcentrum Scharpoord in Knokke-Heist van 26 maart tot 12 juni 2022.

  • 24 x 32 cm
  • 192 pagina's
  • Hardcover met linnen band en tip-in
  • Quadrichromie
  • Tweetalige editie Nederlands-Engels
  • ISBN 978 94 6436 637 2

Gerelateerde boeken

Geen boeken gevonden