Gratis verzending (Benelux)

Mondeken toe – Quinten Massijs (ca. 1465-1530) en de zot in de zestiende eeuw

€ 22,50 Gratis verzending (Benelux)
Beschrijving
Details

Phoebus Focus XI

Mondeken toe laat zien dat de grens tussen schilderijen en teksten flinterdun is en dat de hoogste wijsheid soms een dwaas spel is. Als kenner van Massijs, Bosch en de unieke beeldtaal van de noordelijke renaissance ontleedt Larry Silver alle motieven van het schilderij. Het resultaat is een bijzondere analyse van een curieus tafereel, dat zelfs na vijf eeuwen uit het leven blijkt te zijn gegrepen.

In de reeks ‘Phoebus Focus’ gaan experts en wetenschappers in op topstukken uit de rijke collectie van kunststichting The Phoebus Foundation.


Larry Silver
(°1947) is emeritus professor in de kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Pennsylvania (Philadelphia, VS). Hij bekleedde eerder posities aan de Universiteit van Californië in Berkeley en aan de Northwestern University. Als specialist in vroegmoderne schilderkunst en prentkunst in de Lage Landen heeft hij talloze studies gepubliceerd over kunstenaars uit de regio, van Jan van Eyck tot Rubens en Rembrandt, maar Silver is het meest bekend om zijn werk over zestiende-eeuwse kunst uit de Nederlanden: Quinten Massijs, Jheronimus Bosch, Lucas van Leyden en Pieter Bruegel. Hij organiseerde verschillende prentententoonstellingen, specifiek over de professionalisering van de prentkunst in Antwerpen en Haarlem (1993), over de vroegmoderne peintre-graveur (2006) en over zestiende-eeuwse monumentale prentkunst (2008). Silver was ook voorzitter van The College Art Association en van The Historians of Netherlandish Art.

  • 21 x 14,8 cm
  • 88 pagina's
  • Softcover
  • Quadrichromie
  • Nederlandstalige editie
  • ISBN 978 94 6388 331 3

Gerelateerde boeken

Geen boeken gevonden