Gratis verzending (Benelux)

VACATURE

Hannibal Books zoekt een gemotiveerde projectcoördinator/eindredacteur kunstboeken

Vereiste studies: masterdiploma

Talenkennis: zeer goede kennis van Nederlands en Engels, goede kennis van Frans

Rijbewijs B

Contract: voltijds

Werklocatie: Antwerpen, met mogelijkheid tot telewerk, en opleidings- en planningsdagen in Veurne

Wij zijn op zoek naar een master met een grote belangstelling voor kunst en boeken. Je bent ondernemend, efficiënt, signaleert kansen en mogelijkheden en gaat voor kwaliteit en resultaat. Daarbij werk je planmatig en houd je de uitgezette lijn voor ogen. Je hebt een creatieve en enthousiaste aanpak en durft buiten je eigen comfortzone te stappen.

- Je bent verantwoordelijk voor het coördineren van verschillende kunstboeken in verschillende stadia van hun realisering.

- Je bewaakt de kwaliteit van vorm en inhoud, planning en budget en verzorgt de administratie die daarbij hoort. Je bent flexibel, zorgvuldig en een goede communicator.

- Je werkt actief mee aan de promotie van boeken en verkoopondersteunde activiteiten (boekpresentaties, website, social media).

- Je hebt een coördinerende én uitvoerende rol en weet vanuit jouw expertise, ervaring en overtuigingskracht het team dat aan een boek werkt mee te nemen in je ideeën.

- Je bent een teamspeler die zelfstandig kan werken in een kleine en enthousiaste ploeg.

Verder heb je:

- een masterdiploma (kunst)geschiedenis of taal- en letterkunde

- uitstekende mondelinge en schriftelijke uitdrukkingsvaardigheid

- een proactieve, zelfstandige, positieve en oplossingsgerichte instelling

- overtuigingskracht

- een goed analytisch vermogen

- overzicht onder tijdsdruk, waardoor deadlines halen met de glimlach voor jou geen probleem is

Wat hoort bij de job?

- Je volgt op de voet wat leeft in musea en bent een gretige lezer van kunstcatalogi, brede non-fictie en academische publicaties.

- Je bent in dagelijks contact met je collega’s en met diverse freelance correctoren, redacteurs, vertalers, vormgevers en de betrokken drukkerij, afhankelijk van de noden.

- Je geeft goed voor druk van de boeken die je leidt.

- Je stelt auteurscontracten en release formsop, je maakt budgettaire afspraken met auteurs en medewerkers en volgt die nauwgezet op.

- Je plaatst nieuwe titels in de Hannibal Books-catalogus, op de website en socials van de uitgeverij. Je hebt een vlotte pen en bent vertrouwd met copywriting.

- Je bent graag aanwezig op boekpresentaties en vernissages, ook ’s avonds en in het buitenland.

Herken je jezelf in dit profiel? Dan maken we graag kennis met jou.

Voor meer informatie kan je uitgever Gautier Platteau contacteren.gautier@hannibalbooks.be


BOEKVOORSTELLEN

Stuur ons uw foto’s en/of manuscript, samen met uw contactgegevens en een conceptnota over uw project (één pagina). Uw boekvoorstel zal vervolgens besproken worden op onze maandelijkse redactievergadering. Bij Hannibal Books stellen we het op prijs dat u uw werk aan ons wil presenteren, en we beseffen dat elk voorstel het resultaat is van lang en hard werken. Daarom bekijken we alles graag met de nodige aandacht. Gezien de vele inzendingen die ons bereiken, kan het enkele weken tot maanden duren voor u een antwoord van ons krijgt.