Gratis verzending (Benelux)

De weg naar de wielerdroom – Handleiding voor wie renner wil worden

€ 22,50 Gratis verzending (Benelux)
Look inside
Beschrijving
Details

Concrete handleiding voor wie wielrenner wil worden, met het succesverhaal van Tim Wellens als sprekend voorbeeld

Profwielrenner worden, het is de droom van veel jonge renners. Ook Tim Wellens koesterde die droom, al van toen hij als miniem steeds opnieuw beter wilde zijn dan alle anderen. Zo veel jaren later is zijn droom uitgekomen, en zijn succesverhaal is nog lang niet afgerond.

In dit boek vertelt Tim hoe hij zich als renner stap voor stap heeft ontwikkeld tot zijn huidige niveau. Tim spreekt vrijuit over zijn onvoorwaardelijke focus, over zijn jeugdjaren, over de rol die zijn familie, zijn ploegmaats, zijn coach en zo veel anderen hebben gespeeld op zijn weg naar de top.

Coach Paul Van Den Bosch en Wim Van Hoolst, de topwielercoach van het wetenschappelijk trainingsbegeleidingscentrum Energy Lab, geven op basis van hun jarenlange ervaring bruikbaar trainingsadvies, voorbeelden van trainingsschema’s en tientallen concrete tips. Hoe ziet de perfecte trainingsweek eruit en wat doe je in de winter? Hoe gebruik je een hartslagmeter? Wat is een vermogensmeter en heb je die eigenlijk wel nodig als beginnende wielrenner? Wat eet je het best wel en niet voor, tijdens en na de training?

Daarbij gaat veel aandacht naar de specifieke noden en vereisten van de verschillende jeugdcategorieën, van aspirant tot belofte. Want wielrenner worden doe je niet alleen met de benen, maar ook met het hoofd.


  • 20 x 16 cm
  • 176 bladzijden
  • Hardcover
  • Quadrichromie
  • Nederlandstalige editie
  • ISBN 978 94 9208 187 2


Gerelateerde boeken